obbo.jpg
IS gir opp - avskaffer kalifatet
Den islamske staten ble ikke det de ravgale jihadistene i ISIS så for seg da de for et par år siden inntok byer i Syria og Irak, drepte for fote og prøvde å overtale verden om at et navnebytte var på sin plass.

For etter at de hadde drept eller kjeppjagd de fleste med IQ over sin egen sandalstørrelse, ble det svært komplisert å finne ut hvordan ting funker i et land man skal prøve å få til å virke.

- Alt er kaos og ingenting går på skinner lenger, siden vi sprengte skinnene første uka, sier IS boss Abu Dabba Dubba Baghdadi.

Det som skulle bli et islamsk paradis for terrorister og klin kokkos jihadister går altså nå mot slutten.

Abu Dabba Dubba Baghdadi legger delvis skylden på den amerikanske valgkampen, som han mener har satt IS helt i skyggen av begivenhetenes gang i media, og kanskje spesielt på Facebook og Twitter, der Donald Trump nå har flere følgere enn ham selv.

- Den vantro hunden har ødelagt mye, sier Abu Dabba Dubba Baghdadi, som ikke forstår at en tale av Trump kan få flere visninger enn en blodig hodekapping på YouTube.

Men Trump har bare en del av skylda. Det verste er, i følge Baghdadi, at IS-medlemmer er for korka til å drive en by, langt mindre et land eller et kalifat.

- Vi gir opp! Det er for mye stress og ansvar involvert. Vi gidder rett og slett ikke mer, så vi går tilbake til å være vanlige karavanerøvere og freelance terrorister i stedet. Bare se her, sier han og peker på maling som skaller av veggen, uten at noen har begrep om hvordan man blander opp et spann maling eller hvordan man bruker ei rulle.

I følge Abu Dabba Dubba Baghdadi mangler det mange kapitler om praktiske ting som maling, rørlegging og elekromagnetisk arbeid i koranen, og det kompliserer ting enormt. De har finlest hver side i ørten bind av hadittene også, men uten å finne et ord om verken Butinox eller Jotun.

- Vi klarte å rive plasten av rulla, men så stoppet det helt opp. Det samme skjedde når vi åpnet en pakke spiker, men ingen forsto hvordan man bruker en hammer. Dermed begynte folk å spikre med geværkolbene sånn at de sprakk, så fatwaen kom tvert, i henhold til ISISk Sherry lov, sier IS bossen, som er fortvilet over mangelen på praktisk viten blant undersåttene, i koranen, og innen kulten generelt.

Et annet problem terroristgruppa har slitt med, var de mange sure trynene under EM i fotball i sommer og de hadde smadret alle TV apparatene, bøyd alle parabolene og skåret hull i alle fotballene, noe Abu Dabba Dubba Baghdadi innrømmer var en tabbe.

- Det var lite gjennomtenkt, men vi var bare så drittlei repriser på McGyver og Friends, og dessuten var det jo to år til EM startet når vi gjorde det, sier han.

Hele ISIS holder nå på å pakke for å flytte til Sverige, der de har blitt lovet automatisk amnesti, en feit kåk og statlig lønn. Abu Dabba Dubba Baghdadi håper hele følget vil være på plass i Rinkeby og Rosengård i god tid innen kvalikkampene til VM starter, og han røper samtidig at han har veddet en hundrings på at Afghanistan vinner hele greia.