obbo-1-Recovered.jpg
MDG: - Enorme besparelser!
MDG har begynt å plante ut firkantede barkfrie bord og bjelker, ferdig høvlet og kjøpt på Byggmakker, i den tro at de da slår rot og blir til flere firkantede trær, ferdig oppskåret og høvlet.

Dermed kan flere ledd kuttes i prosessen, og tømmerhoggere slipper å levere tømmeret til sagbrukene, men kan i stedet kjøre det ferdig stablet rett til Byggmaker og Coop Obs.

- Enorme besparelser, sier leder av MDG, Rassums Hansen, som kaller prosjektet revolusjonerende og uhyre innovativt, og ikke minst miljøbesparende.

Han ramser opp på en hånd alle besparelsene, med hesten som slipper å slepe på tunge runde tømmerstokker og livsfarlig balansering på stokker i brusende elver og stupbratte fosser under fløting, til besparelser med oppsaging og tørking, og til slutt prisen.

- Det sier seg selv at trevirke kan selges mye billigere om man kutter ut unødvendige ledd og gror ferdig panel og parkett uten saging, tørking og liming, sier Hansen, som selv var med og plantet ut 60 2x4 toms bjelker hulter til bulter ved en fotballbane på Grønland i helga.

Dessverre ble de nokså kjapt stjålet, men vitner har observert en polskregistrert kassebil som kjørte sakte bak den glade gjengen med gartnere og nappet opp hver eneste nyplantet stokk.

- Vi gir oss ikke, sier imidlertid Hansen, som allerede til neste helg har bestilt et trailerlass med diverse trevirke, inkludert profilerte lister Hansen har sto tro på.

- De er nydelige. De vakreste utskjæringene. Når de vokser opp, så sant de får stå i fred, kan det bli en salgssuksess for fotballklubben, sier Hansen, som har vurdert Securitas-vakt i området, men de nektet.

Tror du det har noe for seg å plante ut barkfritt, ferdig høvlet trevirke? Kan MDG ha rett, at det er så enkelt, og i såfall, hvorfor har ingen tenkt på det før?