obbo-1-Recovered.jpg
Oddekalv har utviklet angst for kakao
Den kjente lederen av Bellona, Knut Oddekalv, som fikk kastet en kopp halvlunken kakao over den tøffe jaktvesten han akkurat hadde kjøpt via Vi Menn, da den venstreradikale disco-danseren Øystein Berg gikk berserk under disco-vekå i Hardanger i fjor, har utviklet fobi mot kakao, såkalt kakaofobi.

Bakgrunnen for historien er at de to tilfeldig møttes på gata under disco-vekå og Berg insisterte på å vise “movsene” sine, altså discodansetrinn og bevegelser, samtidig som Oddekalv kun var interessert i miljøsaker og begynte å ramse opp ting som Berg på sin side hadde null interesse av. Og uten at Oddekalv skrøt av dansingen i det hele tatt, klikket det for Berg. Han gikk rabiat med kakaoen etter en kort diskusjon der han følte han ikke kom til orde, noe som er ganske vanlig når bergensere babler i vei.

- Det er forferdelig, både psykisk og økonomisk, sier Oddekalv, som har måttet si nei til flere oppdrag.

Blant annet måtte Oddekalv si nei til NRK og Lars Monsen, som ville ha ham med i programserien “Kanada på kryss og tvers,” siden Monsen insisterte på leirbål og kakao i kulda. Dessuten hadde Oddekalv tilbud om å spille hovedrollen som fisker i den nye påkostede Hollywood-produksjonen “Fiskeren,” men rollen krevde at Oddekalv drakk store mengder kakao mens han ventet på å hale inn gigant-trålen, så det gikk og i vasken. Det verste er allikevel at han før likte kakao, påstår han.

Lege ved rikshospitalet, John Diagnose Hansen, sier til NSB på generelt grunnlag at kakoaofobi er en uhyre sjelden fobi, oftest utløst av traumer etter angrep med kakao, men på landsbasis er det veldig få som har utviklet denne formen for fobi, sier han.

- Det kan sammenlignes med å løpe rett inn i et digert edderkoppnett fullt av ekle små babyedderkopper og ei feit mor som du plutselig stirrer rett inn i hvitøyet, samtidig som du kjenner hundrevis av de små krypene invadere hele hodet ditt. Det tar noen dager før man er sikker på at alle er ute av alle kroppshull, men så går man det av seg, sier han.

Han er overrasket over at Oddekalv har fått en reaksjon så lenge etter.

Knut Oddekalv truer nå med å saksøke Øystein Berg for tapt inntekt, tort og svie, vått og søtt, samt erstatning for rens av den tøffe jaktvesten.

Her ser vi foranledningen til angrepet, der Berg insisterer på å danse disco for Oddekalv, mens man kan se selve angrepet etterpå, kommentert av Oddekalv selv, i videoen under.Her ser vi det brutale kakaoangrepet: