Sverige i kaos etter at SÄPO ba offentlig ansatte endre rutiner

 
Sverige i kaos etter at SÄPO ba offentlig ansatte endre rutiner
Loading...
Loading...
Det hemmelige svenske sikkerhetspolitiet, SÄPO, har i en kunngjøring via flere hemmelige undergrunnskanaler og mørklagte kilder, nå advart offentlig ansatte mot å holde på vaner, rutiner og personlige skikker. Advarselen kommer som følge av terrortrusselen mot landet, og som en følge av at SÄPO frykter at adgangskort til offentlige bygninger skal komme på avveie og kunne benyttes til terror. Advarselen, som i første rekke var myntet på ansatte ved kjernekraftverkene i landet, ble Torsdag utvidet til å gjelde alle ansatte lønnet av stat og kommune.

Utmeldingen fra SÄPO har imidlertid medført det totale kaos i landet.

For er det noe veldig lovlydige svensker tar på alvor, er det når politiet gir råd, noe som også gjelder politiet.

- Rutinemessige utrykninger er nå en saga blott, sier den svenske politimannen Sten Gøransson.

Han forklarer at tidligere ble de fleste oppkall bare ignorert, og om politiet oppdaget en forbrytelse, kjørte de umiddelbart motsatt vei med gassen i bånn og ulende sirener. Men nå tar de enhver henvendelse på alvor, rykker ut med køller og skjold for å skamslå selv butikktyver, og de har begynt å patruljere i ghetto-områder igjen, der de opptrer nådeløst.

- Dialog, som var vanlig før, har blitt erstattet med knallharde gummikuler og tåregassgranater, sier Gøransson.

Dette har igjen medført at kriminelle i Sverige er totalt i villrede og ikke fatter hva som skjer. De har nå begynt å frykte politiet, og fullstendig kaos råder med det samme de ser en politibil.

- Ja, de løper i panikk i alle retninger med det samme de ser oss, men da skyter vi dem bare i ryggen, sier Gøransson likegyldig, mens han lader pumpehagla.

I andre offentlige sektorer har anmodningen om å endre rutiner derimot medført mer uønskede hendelser.

Overlege Mustafa Mohammad Hassan, ansatt ved Karolinska Sjukhuset, opprinnelig fra Somalia, og som opererer uten papirer, sier til Ekspressen, at for ham personlig har det ikke blitt så mye endringer, men at svenske kolleger har brutt tvert med rutinene. Han forteller at det har vært tilfeller der de i stedet for å rutinemessig operere hjertepasienter, opererte en inngrodd tånegl de oppdaget mens de kranglet med pasienten og nektet å gi narkose.

- Det er helt sjukt, sier Hassan på svært gebrokkent og omtrent uforståelig svensk.

Han føler seg utrolig såret og urettferdig behandlet over at hans arbeidsmetoder nå blir kopiert på den måten.

Også det svenske Migrasjonsverket har endret rutiner. Asylsøkere som tidligere automatisk fikk asyl og oppholdstillatelse, blir nå bastant beordret til å reise tilbake. Asylsøknadene blir revet i to rett foran øynene på dem og med et hånlig flir kastet i søpla. Om de mukker blir de truet med det fryktede svenske politiet. Samtidig har ryktet om det svenske politiets endrede rutiner allerede spredd seg til selv de aller mørkeste avkrokene i urskogen og jungelen i Afghanistan.

Også andre offentlige sektorer som renovasjonsverket og brannvesenet har endret rutiner.

I stedet for å tømme bosspann, fyller nå renovasjonsverket opp halvtomme bosspann til det er haug på og rotter, makk og fluer florerer, mens brannvesenet har begynt å sette fyr i stedet for å slokke.

Dette har imidlertid medført klammeri med det fryktede politikorpset, som har trosset anmodningen fra SÄPO og beholdt vanen med å kjøre etter brannvesenet inn i belastede områder. Men der de tidligere mente at brannvesenet ikke slokket brannene raskt nok på grunn av steinkastende kriminelle ungdommer, mener de nå at brannvesenet ikke tenner på fort nok, sånn at de får røyket ut de kriminelle. I ett tilfelle ble en brannmann til og med lettere skadd da han hadde glemt både parafin og diesel, mens en annen ble rundjult da han hadde glemt både fyrstikker og lighter.

De største konsekvensene har uansett gitt seg utslag i riksdagen, der de svenske politikerne, som også er lønnet av staten og omfattet av advarselen, har endret rutiner og begynt å bli enige med SD, noe SD, som også har endret rutiner, er sterkt i mot.

- Det er en helt håpløs situasjon, sier leder av SD, Jimmie Åkeson, som mener de morsomme diskusjonene og den innbitte, høylytte kranglingen nå uteblir.

Han legger til at når selv statsminister Stefan Løfven og Åsa Rommelom, uten å gråte stemmer for knalltøffe og ekstreme restriksjoner i innvandringspolitikken, har det blitt så kjedelig at selv ikke Gustav Fiolins 14-timers kurs i hvordan å lage helt perfekte håndhjerter har hjulpet på underholdningen.

Det er nå forventet at SÄPO i neste uke vil utvide advarselen til også å gjelde ansatte i private bedrifter, noe Aftonbladet i første rekke tror vil ramme folk som bestiller rørlegger eller elektriker.

Om en rørlegger endrer på rutinene, eller en elektriker, kan folk fort måtte skru på kranen på håndvasken for å skylle ned i do, eller sette på kaffetrakteren for å steke egg og bacon, advarer avisa.
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.71/5
Rating: 2.7/5 (102 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.