Intervju med Ali - et 12 år gammelt flyktningebarn i Sverige

 
Intervju med Ali - et 12 år gammelt flyktningebarn i Sverige
Loading...
Loading...
Da den svenske avisen Expressen’s journalist, Bo Bengtson, møter Ali (12), er det første som slår ham den tidlige puberteten. Ali bor på et flyktningemottak i Sundsvall, sammen med åtte andre ensomkommende flyktningebarn. Han snakker kun Urdu, det offisielle språket i Pakistan, men hevder selv at han kommer fra Syria, som de andre åtte. Ali virker slitt til tross for sin unge alder, og han hører svært dårlig, noe som i følge tolken skyldes granatsjokk og en bedervet halal-fisk da han var ni.

Historiene Ali forteller er nitriste og på Urdu, og fortelles med en rusten stemme som rasper på h-ene og skarrer på r-ene, så ingen gidder egentlig å høre etter.

Til slutt ender det med at både journalisten og fotografen rett og slett sovner og blir sittende med hodet bakover og snorke, men uten at det har noen innvirkning på halvblinde og nesten døve Ali, som fortsetter å snakke.

Med dun under haka og tanngarden nesten uten tenner, viser Ali at han har litt sen tannfelling og at melketennene nå har sluppet taket. Furene i pannen skyldes mest sannsynlig alt for mye glodhet ørkensol, der den stakkars lille gutten alene har kavet seg vei gjennom Sahara for å komme til tryggheten i Sverige.

Etter en stund våkner fotograf Sven Svenson. Han knipser et bilde av Ali, før han vekker Bengtson, siden parkometeret holder på å gå ut. Han må også fortelle den groggy, bannende og desorienterte journalisten hvor de er.

Tolken, Mohammed, som har lyttet med et halvt øre, siden Taliban har kuttet av resten, sier at historiene Ali har fortalt er for kjedelige og for lange til å gjengi, at han har fortalt hele livshistorien og at det startet før krigen.

- Det är lugnt, sier Bengtson, mens han gnir søvn ut av øynene og tar seg til den stive nakken, før han legger til at de bare dikter opp en historie som vanlig.

De takker den enørede tolken og lover å ta kontakt om de lurer på noe, men at det er svært lite sannsynlig.

12 år gamle Ali, som bare har fortsatt å snakke, blir overrasket når han plutselig merker folk i rommet, noe som antagelig skyldes krigstraumer da Waffen bombet landsbyen hans.
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.75/5
Rating: 2.8/5 (108 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.