Norske pensjonister reiser til Syria for å bli flyktninger

 
Norske pensjonister reiser til Syria for å bli flyktninger
Loading...
Loading...
Det norske pensjonistparet Ola (88) og Kari (82) Hakke Bakke Skogen, er bare et av mange norske pensjonistpar som i disse dager pakker ryggsekken. Med beksømsko, Kvikklunsj, sololje og appelsiner godt smashet i bunn av sekken, er det ikke for å dra på påsketur i Jotunheimdal, men for en chartret tur til Syria.

Sammen med omlag 80 andre norske par, noen staurgamle, har de chartret et fly fra Ryan Air, siden Norwegian og SAS la på røret.

De er svært spente og lurer på hva som møter dem når de kommer fram. Ola håper de får se masse krig, fæle ting og elendighet, sånn at historien virker troverdig når de kommer hjem.

Begge har de fast tilhold på toalettet på Diekvikk alders og pleiehjem, der de både sover, spiser, vasker seg og pusser gebissene i do.

- Det er jævlige forhold her, sier Ola, mens Kari ber ham roe språket.

Og her ligger begrunnelsen for sydenturen. Han forklarer at som asylsøkere, vil de få gratis hus, gratis klær, gratis bleier, og dobbelt så mye i trygd.

- Er faen ikke noe å tenke på engang, sier Ola, og får et stygt blikk fra kona Kari igjen.

Selv om turen til Syria vil skje med chartret fly, planlegger hele selskapet å ta den etterhvert kjente Balder-ruta og en spasertur tilbake. Flere som har gåstol, krykker, eller varige lårbensbrudd, regner med at Røde Kors har satt opp mat og drikkestasjoner underveis.

- Det blir vel som Birkebeiner’n omtrent, sier Kari, og ser spørrende på ektemannen som nikker ivrig.

De er imidlertid enige i at Syria kan bli en utfordring, mest på grunn av språket, men ingen av dem er redde. Ola, som var i speideren som guttunge, sier han fortsatt husker både hvordan man slår halvstikk, trekvartstikk, helstikk og bom, som han tror vil bli nyttig under båtturen over middelhavet.

Kari har også finpusset formen fram mot avreise og har deltatt på morgengym og Bridge hver Onsdag siden Desember i fjor.

Ola kan fortelle at noen av turkameratene også kommer fra handikapforbundet og er blinde, men at de har med lederhund, noe som kan bli artig underholdning på veien. Han har alt pakket en liten ball og ser fram til å leke catch med bikkjene.

Han sier at Kari ikke var helt giret på turen i starten, men at hun etter å ha hørt om voldtekter og sexslaver, har vært den som har ivret mest etter å komme avgårde.

Etter boka

UDI, sier i en kommentar at det pensjonistene nå gjør, er helt etter boka. Kommer man fra et krigsområde, uten papirer, lettere solbrent og snakker uforståelig babbel, er det ingenting i veien for at de kan søke asyl. Dette skjer daglig allerede, forklarer avdelingsleder i UDI, Halvor Grønn. Han legger til at norske flyktninger fra Rogaland kan ha best sjanse, siden få begriper et pip av hva de sier uansett.

Til NRK sier PST at de helst ikke kommenterer på enkeltsaker, men på generelt grunnlag er det forbundet med risiko å reise med Ryan Air.

Det svenske migrasjonsverket er svært bekymret over utviklingen. Sjef for migrasjonsverket, Ebbe Lille, sier til Aftonbladet at om nordmennene bestemmer seg for å søke asyl i Sverige, der asylmottakene er fylt til randen allerede, vil de få massive problemer. Spesielt tenker han på kulturforskjeller.

- Om nordmenn søker asyl i Sverige, der asylmottakene er overfylt allerede, vil vi få massive problemer, mest på grunn av kulturforskjellene, sier han.

Han spesifiserer og fekter vilt rundt seg mens han snakker.

- Vi har sett dem når de kommer over grensen på Harry-vis, og jeg kan si med det samme at dette er folk som er totalt uønsket som asylsøkere i Sverige. De kjøper kun sterkøl og aldri Pripps Blå Light, og de liker ikke surstrømming. Det vil bli totalt kaos!

Innvandringsminister i Norge, Sylvi Listhaug, ønsker imidlertid flere etniske asylsøkere og hyller initiativet. Hun legger til at om Hareide mukker på denne ideen, vil det vanke så mye pryl at han ikke kan stå vertikalt på flere døgn.

Også Hege Storhaug, ansatt i tenketanken Har Rett Service (HRS) mener landet behøver flere etniske asylsøkere, noe hun har etterlyst lenge. Hun sier til Nettoavisen at samtlige moskeer burde bygges om til enten bingohaller for eldre eller spilleautomathaller som på danskebåten, og i følge henne vil det være en smal sak.

- Det er stort sett bare et stort golv, så en moske kan bygges om på få timer, sier Storhaug.

Justisminister Anders Anundsen, som nylig er hjemkommet fra ferie i USA, der han har deltatt på flere NRA-kurs, sier at de norske flyktningene vil bli behandlet like majestetisk som andre flyktninger og at han har innledet forhandlinger med de beste hotellene i Oslo for å innkvartere dem når de ankommer. Han ønsker ikke å si noe om kostnader, men røper såpass at det vil koste både flesk og bacon. Mye bacon.

Ola Hakke Bakke Skogen, tror de fleste pensjonister i Norge vil gjøre det samme som dem så snart de ser svart-hvitt bildene han har tenkt å ta. Han viser fram kamera, et gammelt opptrekksklenodium han i sin tid arvet av faren, og fire ruller med film.

Avreise til Syria er på Lørdag, og både Ola og Kari har fått reisefeber, men som Ola sier, det er ingenting en cocktail med piller for gikt og revmatisme ikke kan fikse, før han tar en god neve med diverse tabletter og skyller dem ned med halvlunken kaffe.

Vi kan bare ønske god tur, bon voyage og goodspeed.

Vurderer du å bli flyktning når du blir pensjonist? Eller går du kanskje med migrasjons og remigrasjonsplaner allerede?
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.69/5
Rating: 2.7/5 (166 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.