Petter Solberg blir kjørelærer for flyktninger

 
Petter Solberg blir kjørelærer for flyktninger
Loading...
Loading...
“It’s not the fart that kills, it’s the smell”, er det første de lærer, sier Solberg, som har påtatt seg jobben med å lære syriske gratiselever å kjøre, nesten gratis.

- Jeg krever ikke så mye. Dette er mest for gøy, sier han, og klapper en syrisk flyktning som sprutspyr, på ryggen.

Så langt har Solberg i alt klart å gjennomføre én hel kjøretime uten at bilen måtte renses for oppkast, men han påstår at det beste er å stupe på dypt vann med det samme, for stuper man i fjæra kommer smellen.

Mohammed Ali Reza er nestemann ut. Solberg ber ham stramme til reima under haka sånn at hjelmen sitter som ei kule, men Mohammed bare rister på hodet og fatter ikke et kvekk. Så Solberg strammer til selv, til Mohammed er så rød i toppen at hodet holder på å poppe.

- Sånn, da sitter den, sier Solberg, og sammenligner fargen på Mohammed med Abdul, som akkurat er ferdig med sin kjøretime.

- Det får gå, sier han, selv om forskjellen er markant mellom rødsprengte Muhammed og likbleke Abdul, som tørker vekk snørr, tårer og oppkast.

Språkvansker synes Solberg er det verste med hele opplegget. Selv om han behersker godt både engelsk, litt tysk og norsk, kan ingen av syrererne noen av språkene.

- Car sit go, butt don’t rør the crash pillows, kommanderer Solberg, men Muhammed forstår ingenting.

- Der ser du, sier Solberg, og rister på hodet.

Han dytter Mohammed så han detter bakover og inn på førersetet.

- Spenn on the bilbelt, sier Solberg, men ingen reaksjon, så han spenner fast beltet selv og drar til han hører Mohammed slippe pusten, så drar han til på ny.

- Sånn, da sitter du godt fast. Now you fast, sier han, og klapper Muhammed på hjelmen.

I henhold til avtalen mellom UDI, Røde Kors, Blåkors, Coca Cola, Solo, Kjørelærerforbundet og Solberg, fikk han lov å modifisere den kjedelige Nissan Bluebird kjørelærerbilen til de spesifikasjonene han selv ville ha. Dermed er motorytelsen økt med 890%, bilen har fått brede dekk og spoilere beregnet for ekstremt høy fart, og er dessuten oppjustert på det meste, sånn at den også kan benyttes både i VM i rallycross og Formel 1.

- Ok, da kjører vi, skriker Solberg til Muhammed, for å overdøve drønnet av motoren. Men en rødsprengt og livredd syrer ser bare engstelig på ham.

- GO! skriker Solberg på ny, men uten responsen han håpet på, trår han gassen i bånn på sin side.

Bilen spinner på alle hjulene og blårøken står som en sky rundt den.

Så tar den fatt.

Muhammed holder i rattet så knokene hvitner, og det nærmer seg 190. Solberg plystrer og gleder seg til 250, for det er da det begynner å bli gøy.

- Venstre, høyre, venstre, right, left, right, skriker Solberg inn i mikrofonen og kikker på kartet, men Muhammed fatter null og er mest fokusert på å ikke besvime.

For å unngå en direkte frontkollisjon i enden av banen, ser som vanlig Solberg det nødvendig å overta kjøringen når det nærmer seg 250. Han kobler ut Muhammeds ratt og tar kontroll over bilen.

Muhammed har nå skiftet farge, fra blodrødt til mellomhvitt, med raskt skifte mot grønnskjær i det Solberg brått vrenger på rattet så bilen skrenser flere hundre meter.

- Verry morro, not right? ler Solberg, og trykker inn gassen enda litt.

Muhammed har nå gått over i permanent grønnskjær og fargen pale white, og messer noe Solberg ikke forstår.

Det nærmer seg 325 km/t. Petter Solberg øver. Muhammed spyr. Bilen flyr lavt over banen.

Så slipper Solberg gassen og bremser opp. Bilen glir brummende inn foran en panikkslagen gjeng flyktninger som står klar for kjøretime. Muhammed kaster seg ut, kaster opp og roper desperat på tolken som har gjemt seg bakerst.

- Javel, neste, sier Solberg, og peker mot en skjelvende fyr som iherdig rister på hodet.

Han får en hjelm han gråtende må ta på, mens Solberg sjekker de røykende dekkene.

- Løkk and laud, så prøver vi å sette banerekord.
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.73/5
Rating: 2.7/5 (156 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.