Einar har brukt 700,000 på global oppvarming - uten resultat

 
Einar har brukt 700,000 på global oppvarming - uten resultat
Loading...
Loading...
Einar Nilsen er fortvilet. Bosatt i Bodø, Norges nordligste og kaldeste kommune, har han brukt nær 700,000 kroner for å være med å bidra til økt temperatur i bygda, men uten resultat de siste 20 årene.

Han fikk ideen da den amerikanske visestatsministeren Al Gore ble tildelt fredsprisen etter å ha mekket sammen en prangende flott Powerpoint-presentasjon på Mikrosoftmaskinen sin, noe som den gang var helt nytt og revolusjonerende.

Så imponert ble Nilsen at han øyeblikkelig fulgte det enkleste rådet i presentasjonen og løp sporenstreks ned på butikken og kjøpte alle deodorantsprayene de hadde på lager, før han beinet videre til bensinstasjonen og malingsbutikken og kjøpte alle malingssprayene i alle farger og klarlakk på boks. Disse sto han i timesvis og sprayet rett ut i atmosfæren i den tro at snøen til slutt ville forsvinne og solen bryte gjennom for godt.

Nå føler han seg lurt. Hver uke i 20 år har han gjentatt prosessen, men uten at noen merkbar forandring i temperaturen har skjedd.

- Æ trur han Gore e full av mannsjit, sier Nilsen, som nå vurderer å sende en klage til Nobelkomiteen.

Folk i den lille bygda Feskslo i Bodø har etterhvert blitt vant til eimen av Mennen og Axe, blandet med stanken av drivgass og svart maling hver Mandag etter lunsj. Det er derfor svært delte meninger når Nilsen nå truer med å slutte å spraye.

- Æ synes han skal fortsett, det sett sitt preg på tørrfesken, sier en sambygding som har solgt deodorert tørrfisk til Japan i en årrekke.

Men andre synes det er greit om han nå endelig innser at global oppvarming kun er en gedigen bløff.

- Nå har det luktet julebord hver eneste Mandag året rundt i 20 år. Det er på tide å slutte å sløse vekk pengene på dette tullet, sier kona Brit, som aldri falt for bløffen. Dessuten ønsker hun seg ny sofa for minstepensjonen i stedet for spray.

- Han Gore sa stranda ville forsvinne, så kjøpte han hus på stranda, legger hun hoderistende til og ser oppgitt ut på nordnorsk.

Både nærbutikken, bensinstasjonen og malingsbutikken er naturlig nok fortvilet av utsiktene til at en så fast stamkunde forsvinner og har engasjert ordføreren for å prøve å overtale Nilsen til å fortsette, noe han har sagt ja til siden han stemmer Høyre og har Erna Solberg som sitt store politiske forbilde. Solberg er som kjent ikke underrettet om at Gore bare hadde testet ut Powerpoint og egentlig ikke hadde planer om noe mer, inntil den fatale dagen da medlemmene i Nobelkomiteen så hva han hadde lagd.

Om ordføreren klarer å overtale Nilsen, eller om kona får viljen (og ny sofa), er nå et åpent spørsmål, for Nilsen var i kjent stil opptatt med å tømme godlukt over bygda på Mandag, til tross for tvilen.

- Æ lev fortsatt i håpet, sier Nilsen, som i utgangspunktet så for seg ørkenlignende tropiske temperaturer midtvinters og bading i stampen utendørs, mens parasolldrinker (karsk) gikk ned på høykant.
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.90/5
Rating: 2.9/5 (103 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.