Oslo får ny kildesortering - Antall spann øker dramatisk

 
Oslo får ny kildesortering - Antall spann øker dramatisk
Loading...
Loading...
Dagens kildesortering er tydeligvis ikke nok for Miljøpartiet De Grønne (MDG), så nå innføres dunker for det meste - og store bøter ved manglende utsetting av spann.

Byregjeringen i Oslo, med MDG i førerlokomotivet, bestemte denne uken å innføre ny kildesortering i hovedstaden og skrote den tidligere ordningen. Dermed må folk holde tunga beint i munnen når ting kastes, ellers venter store bøter for miljøsynderne, melder NSB. De nye dunkene vil få forskjellige farger og hele fargespekteret tas nå i bruk. En vanlig husstand i Oslo, må dermed rydde plass til hele 60 typer bosspann i alle regnbuens farger framover, og huske hva som er hva.

MDGs miljøtalskvinne, Kim Li Lan, sier til Nettoavisen at det kun er snakk om en mindre spesifisering og en lettere justering, og at dette fort vil bli en vane. Folk med liten hage eller oppkjørsel vil dessuten kunne bestille noe mindre størrelser på spannene, sånn at bilen fortsatt vil få plass i garasjen, der MDG helst ser at den står til enhver tid.

Nytt er blant annet at kildesortering av papir differensieres, sånn at tynt papir kastes i en dunk, melkekartonger i en, konvolutter med vindu i en, konvolutter uten vindu i en, umerket papp i en, merket papp i en, mens IKEA-emballasje kastes i en egen.

Også flasker og glass får flere kategorier bosspann og skal nå sorteres etter tidligere innhold og produsent, mens knust glass skal i spesialbeholdere for knust glass og sorteres etter fargen på glasset.

Noe av det mest spesielle er det turkis-rosa spannet for brukte kondomer, som merkes “Ekstra ekkelt spesialavfall” og hentes hver Mandag, sammen med det lilla-brune spannet for brukt snus.

FrP spår totalt trafikkaos

Leder av FrP, Siv Jensen, som bor i Oslo og er avhengig av pansret bil for å komme seg på jobb, ser for seg det komplette trafikkaos i hele byen hver morgen, siden bosspann i ymse farger nå skal tømmes hver dag.

- Det sier seg selv at når folk blir pålagt å sette ut hele 12 bosspann hver evige virkedag, blir det totalt kaos i gatene og uframkommelig for alle andre enn medlemmene av MDG, som enten går, sykler eller bruker rattkjelke på vinteren.

Hun mener ideen er akkurat like korka som alt annet som siger ut fra hasjtåka når MDG har hatt vedtaksmøte.

Bøter

For å forenkle bøteregistreringen vil det nå bli gitt bøter for hvert spann som mangler i gata. Det gjelder også om man har et tomt spann, så sett det ut uansett, ellers blir det bot pålydende kr. 580,- per spann. Og om man har kastet feil ting i feil dunk får man også bot.

- Det må svi litt om man skal redde jorda fra den sikre død, sier Lan, som ikke tror folk vil slurve med å sette ut spannene når det svir litt ekstra på pungen.

For er man f.eks. bortreist og ikke har gitt beskjed, vil bøtene komme opp i 34,800,- på en uke ved manglende utsetting. Setter man ut feil farge spann vil også dette gi bot, så følg med på hva den mest observante naboen gjør om du er i tvil, og husk å kaste rett boss i rett spann.

Hva mener du? Synes du MDGs nye kildesorteringsordning er som skapt for å berge jorda fra den global oppvarmingen som har truet med å plutselig slå til i nærmere 40-50 år, eller var alt bedre før, da all dritten gikk i ett spann.
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.97/5
Rating: 3.0/5 (123 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.