MDG vil ha motorfritt luftrom over Norge

 
MDG vil ha motorfritt luftrom over Norge
Loading...
Loading...
Det var under det årlige kvartalsmøtet i Oslo MDG sist uke at forslaget ble framsatt og til trampeklapp vedtatt; Norsk territorialluftrom skal bli motorfritt og miljøvennlig.

De grønne har dermed kontaktet SAS, Braathens, Fokker og Norwegian, for å få dem til å droppe motorer i alle norske fly som skal fly i norsk luftrom. Også forsvaret vil bli berørt.

MDGs partileder Rassums Handsom, sier til Nettoavisen at fly i vanlig rutetrafikk i første rekke må fase ut tradisjonell motordrift og heller gå over til seilfly og strikkdrevne maskiner, mens luftforsvaret vil få dispensasjon fram til nyttår. MDG ønsker også at utenlandske selskaper som skal fly til Norge dropper motorene, men ønsker med norske fly først å bevise at det er mulig og at utenlandske selskaper deretter tar etter.

MDGs miljøekspert Kim Lee Lan, forklarer til NSB at en strikkmotor og vanlig bakkevind kan få flyet i lufta og at det deretter seiler av seg selv til ønsket destinasjon, kun drevet av vindkast, sidevind og naturlig turbulens. På dager uten bakkevind vil imidlertid flyene bli nødt til å bli dratt opp ved hjelp av bakkemannskaper, siden motoriserte kjøretøy på rullebanen forlengs er foreslått avviklet, og at bakkemannskapene allerede er satt i hardtrening for å kunne mestre oppgaven.

- Vi har saumfart helsestudioer og treningssenter i Oslo og nærliggende byer og fått tak i noen av de største og raskeste personene i landet, sier Lee Lan.

Forsvaret reagerer voldsomt

Oberstløytnant Stein Raa i luftforsvaret, som etter å ha fått bekreftet at forslaget ikke er ment som en stor vits, reagerer med vantro.

- Hvordan er det meningen at vi skal kunne komme opp i nok fart til å drive russiske fly tilbake til Murmansk, når våre F16 skal drives av en gummistrikk, være avhengig av riktig vindretning og meteorologisk godvilje? Vår eneste sjanse blir at russiske piloter ler så kraftig at det setter flyene i mekanisk ubalanse og at de returnerer av seg selv, sier han.

Ingen kommentar

Både SAS og Norwegian har foreløpig avslått å kommentere saken, mens Braatens og Fokker så langt har vært umulige å oppdrive for en kommentar.

Synes du MDGs siste forslag er en god grønn miljøvennlig ide, eller mener du den setter riket i fare og folk på bakken i livsfare?
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 3.05/5
Rating: 3.0/5 (106 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.