Stavanger blir transitthavn for 900,000 flyktninger

 
Stavanger blir transitthavn for 900,000 flyktninger
Loading...
Loading...
I går ble det bestemt at Stavanger blir transitthavn for flyktninger fra England. Det vil i første omgang komme rundt 900,000 flyktninger som skal plasseres rundt på asylmottak i kommunen. De første 60 flyktningene kom allerede i dag, og skal etter planen innkvarteres hos Fru Olsen i fjerde etasje på Stokka, da asylmottakene allerede er fylt opp.

På grunn av den konstante sterke nordavinden i Stavanger, er teltleir ikke aktuelt.

- Ka faen, e du heilt sprengde, svarer avdelingsleder i Refugees Inglisj, Tormod Kleppa, på spørsmål om det ikke er mulig å sette opp teltleirer i le.

Da englandsferjen Atlantis 2 la til kai i vågen i Stavanger i dag, var den engelske flyktningen Nick Watson (27) en av de første som gikk i land.

- Fuck mate, do you know Torry Andrei Flow? var det første London flyktning Watson spurte om, før han fortsatte å spørre om været, og med fakter snakke ned Arsenal, til han fikk det travelt da han så en taxi.

Den neste som gikk av fergen, var den 24 år gamle irskfødte alenehusmora Sarah O’Connor, med to unger i hver hånd, som hadde to unger i hver hånd.

- For fucks sake, pay attention you fucking bastards, kjeftet hun på ungene og gikk med bestemte skritt rett forbi og forsvant.

Nestemann ned landgangen var Pete James (30). Han føler seg heldig som havnet i den aller første gruppen med kvoteflyktninger til Norge. Hjembyen Leeds betegner han som helt grei og rolig, men med stor arbeidsledighet, spesielt i hans yrke som er profesjonell kronisk arbeidsledighet. Han har dessuten hørt at Norge har “verdens diggeste skrepper”, så det var like greit å flykte fra ledighet i England til daffing og ledighet i Norge, som er mye bedre betalt.

Politiet var massivt tilstede da engelskmennene gikk av ferja, og ikke uten grunn. I følge en ubekreftet melding hadde politiet fått beskjed om utstrakt overhandel på Tax-free butikken ombord, og sto derfor klar til å konfiskere alle innsmuglede varer.

Bekymringer

Leder av Sunde asylmottak, Ansgar Tjelta, som skal ta i mot de fleste av de første flyktningene etter oppholdet hos Fru Olsen, sier i en uttalelse at han frykter uro og kulturkollisjoner når flyktningene flytter inn.

- Någen e fra Liverpool å någen e fra Manchester. Det kan gå skikkeligt gale, advarer Tjelta, og ber samtidig om ytterligere bevillinger, da han mener en bevilling ikke holder.

- Det bler jo et jævla kaos ront baren, det seie seg sjøl.

Drikker for lite

Også leder av Tasta asylmottak, Einar Johansen, frykter det samme. Han forteller at en erfaringsoverføring fra Ibiza har vist at flyktninger fra England ikke så lett lar seg integrere.

- De drikke for lide, sier Johansen.Han forklarer at engelskmenn på et tidspunkt slutter å drikke, og at de da blir farlige og vil sloss. Mens norsk kutyme er å drikke til man er godt over det stadiet, stuper og blir ett med golvet.

Også asylmottaket han selv driver har kun fått en enkelt bevilling, så Johansen har derfor sett seg nødt til å hyre inn ekstra bevoktning fra Securitas.

- Det ska så lide te. United e alltid farlige i slutten. Tenk då at det står 1-1, så scoooooore Roooooney!!! roper Johansen, og tar hendene demonstrativt over hodet som om han jubler.

- Då klikke jo de dustane fra Liverpool, legger han til.

Utfordringer

Stavanger ordfører, Brigitte Blond Hansen, ser også utfordringer knyttet til flyktningene. Spesielt er hun redd hun ikke skal klare å bli kjent med alle.

- Me vil jo gjerna at de ska føla seg hjerteligt velkommen, sama ka baggronn de har å ka de har gjort før. Me skjill’ikkje på någen. Adle e liga mye verdt, sier Blond Hansen.

Oppdatering:16:30 Politiet melder nå på Twitter at det første masseslagsmålet blant flyktninger fra England er i full gang på puben Dickens.

16.61 I følge politiet skal urolighetene blitt utløst av et gult kort i FA Cup kampen mellom Huddersfield og Newcastle.

17:03 Det meldes om minst en brukket nese, minst 8 løse tenner, et blått øye og et knust glass. Politiet er på stedet med alt tilgjengelig materiell og har visstnok arrestert bartenderen. Han gikk foran TV apparatet idet spillere hadde fått gult kort, sånn at starten av reprisen ikke kunne ses. Dermed ser det ut som politiet har funnet årsaken til bråket.

Saken oppdateres.

Oppdater nettleseren for å se oppdateringer!
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.58/5
Rating: 2.6/5 (128 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.