Svensk politi blir mer miljøvennlig - bytter ut bilparken

 
Svensk politi blir mer miljøvennlig - bytter ut bilparken
Loading...
Loading...
At det svenske politiet, i Sverige kun kalt polis for enkelthets skyld, har slått seg på den grønne gren, er i henhold til klimaforskriftene nedtegnet i Paris-avtalen som ble undertegnet i Bern i 2001.

Bilparken blir nå derfor byttet ut med rennebiler (også kalt Ola-biler) noen må dytte, men det ser statspolissjef i Sverige, Dan Eliasson, kun som en gedigen fordel.

- Vi blir alltid minst fire på utrykning, en til å styre og tre til å veksle på å dytte, to og to. Totalhavariene av brennende politibiler blir dessuten mye lettere og mye billigere å erstatte, sier den alltid så optimistiske politisjefen, som legger til at prototypen han demonstrerer, mest sannsynnlig blir den endelige utgaven og har allerede erstattet politibilene på flere stasjoner i smug i ly av natta.

Eliasson nevner andre fordeler og ramser opp lydløshet, eller “Stelt,” som han kaller det, siden det nå ikke blir noen avslørene motordur, god kondisjon på mannskapet som dytter, mer synlighet siden bilen ikke har tak, og total fjerning av drivstoffkostnader. Så ber han noen dytte, for han vil hjem.

Det svenske politiforbundet raser - politimenn liker bilen

I følge øyenvitner, gikk formannen i det svenske politiforbundet rablende berserk på svensk når han hørte nyheten om bilparkskiftet når han kom på jobb. Vantro løp han ned i kjelleren for å se det med selvsyn.

- Ja, men for helvete, Eliasson, utbrøt han når han sto og så på fire små rennebiler der maja og patruljebilene før sto parkert, så tok han lunsj.

Politimenn som har vært nødt til å begynne å bruke de nye rennebilene for å komme seg rundt, har imidletid delte meninger. De som må dytte påstår at oppoverbakker er et blodslit mens nedoverbakker går rimelig greit, da de kun trenger å holde såvidt igjen for at kollegaen ikke skal renne med trynet først rett i grøfta i 120 km/t, som faktisk kan bli den ultimate toppfarten i de bratteste bakkene, noe førerne synes er skummelt skulle taket glippe. Det tar selvsagt også litt tid å komme fram til et åsted, men til gjengjeld kan fortauet nå benyttes. Når det gjelder kondisen er samtlige enige om at den har blitt bedre, og de slipper å stoppe for å fylle bensin.

- Vi sparer mye tid ved å benytte fortauet. Han som styrer roper “LØYPE HER!” og har sirenen på full guffe på mobilen, så det går unna på flat mark, sier politikonstabel Gøran Svensson.

Også barndomsminner dras fram som en positiv faktor ved de nye bilene.

Så langt er det for det meste fangetransporter som har bydd på litt problemer, men det ble løst ved å la fangene dytte.

At bilene ikke har brems har dessverre også ført til noen uønskede hendelser, da de flere ganger ikke har klart å stoppe i tide, men rent flere hundre meter forbi åstedet og måtte snu. Dette er imidlertid noe Eliasson sier det jobbes med for å få en løsning på.

Hva synes du? Er rennebiler også noe norsk politi burde vurdere, eller blir bakkene på vestlandet for tøffe, der man risikerer hastigheter på opptil 260 km/s?
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.49/5
Rating: 2.5/5 (81 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.