Denne svenske bilen tåler ALT - men er tung og dyr

 
Denne svenske bilen tåler ALT - men er tung og dyr
Loading...
Loading...
Etter at polering med brannhemmende bonevoks ikke ga resultatene den svenske regjeringen håpet på, henvendte de seg omsider til bilindustrien for råd.

LES: Svensker beordres å bone bilen med brannsikker krem

Dermed har svenske Saab nå tatt hensyn til miljøendringer når de lanserer sin nye modell, Saab Intruder, og som bildet viser, er den alt blitt testet i Malmø.

Det mest spesielle med bilen er at den er laget i stein, og stein brenner som kjent ikke, så sant man ikke tar en wrong turn og kjører til Island i vanvare, der man risikerer å kjøre rett inn i en vulkan.

Tyngden, siden totalvekta uten tilleggsutstyr er på hele tolv tonn, har gitt opphav til navnet, Intruder.

- Det kom automatisk av seg selv da førereren av prototypen ble steinet i Rinkeby utenfor Stockholm og mistet kontroll på bilen. Han kjørte da rett inn i en bygning tvers gjennom murveggen og drepte 19 som lå og sov i rommet, men de var heldigvis ulovlige migranter, så vi slapp å varsle om forholdet, sier produktutvikler hos Saab, Ronny Rask.

Også inventaret er i stein, noe som kan medføre hemorider om man ikke tar hensyn og sitter på et teppe eller en pute oppå de iskalde og knallharde steinsetene, men Rask mener man fort blir vant til å sitte litt hardere enn man vanligvis gjør. En annen nyskapende detalj med den nye Saaben er dekk i stein. Ved å bruke stein som dekk, slipper man å tenke på punktering eller brann, sier Rask, selv om kunder allerede har begynt å klage på knuselyder og høy støy på asfalt eller grus. Offroad er det imidlertid ganske lydløst, selv om dekkene ofte vil spinne på flat mark og grave seg ned. En test utført av konkurrenten GM, viste faktisk at bilen kan grave seg ned opptil ni meter om jordkvaliteten er den rette, og må deretter heises opp igjen.

Prisen på det tunge brannsikre og skuddsikre kjøretøyet blir på hele 140,000 svenske kroner, som er blodpris på bil i Sverige, men også prisen forsvarer Rask raskt.

- Man må huske på at steinen i hovedsak er importert fra Norge, utenom dekkene, som lages av biter som har ramlet av muren rundt Vatikanet i Italia, så det er eksklusive saker, sier Rask.

En prøvetur i det nye vidunderet ga en kjøreglede man ikke opplever så ofte. Med en flymotor under panseret, var det omtent som å taxe med et fly. Tregt i starten på grunn av tyngden, men så tok den av. Vi rakk nesten tre runder rundt banen før tanken måtte fylles igjen, så det er mest sannsynlig ingen bil for fattig-Svenson, men helt perfekt som getaway car om man ikke skal så langt før man bytter bil.

Men hva mener du? Tror du Saabs nye modell blir en salgssuksess i Sverige?
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.24/5
Rating: 2.2/5 (86 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.