Prest blir ateist - fortsetter i jobben

 
Prest blir ateist - fortsetter i jobben
Loading...
Loading...
Presten i Rauarusk menighet i Mandal, har bestemt seg for å forlate den kristne tro og i stedet bli ateist. Det spesielle ved saken er at presten fortsetter i stillingen.

- Da æ hadde lest hele bibelen sammenhengende for første gang, begynte æ å stille spørsmål ved om dette kunne være tilfelle, sier prest Even Tro Hansen.

For etter å ha lest bibelen ferdig konkluderte Hansen med at historien minnet mest om en blanding av Harry Potter - med innlagte spesialeffekter og trylling - og Matrix, der alt er foranderlig avhengig av hvem som styrer joysticken. Selv fast forward mener han bibelen inneholder og sammenligner den også med boka 1984, en bok forut sin tid.

- Ja, se nå bare på Noahs Ark. En norsk skogssnegle hadde jo aldri klart å snegle seg fra Rauarusk til Arafatfjellet i Sahara i tide. Da måtte den ha fått beskjed ved skapelsen, men da var Gud busy med å fikse lyset. Det var før han fant opp elektrikere og telefon. Altså fast forward, for å få sneglen med.

At Jesus gikk på vannet, mener Hansen nå har blitt grundig avslørt av en annen tryllekunster, rumenskfødte Dynamo.

- Jesus gikk på plexiglass som ikke syntes, ler Hansen, som også har forklaringen på brennende busker, vann til vin, fisker og brød.

Han mener YouTube har forklaringer på det meste, bare man klarer å fokusere og ikke havner på videoer fra American Idol og gamle revyklipp med Wesensteen, noe som ifølge Hansen er “sabla fort gjort”. Han er imidlertid ikke lenger så begeistret for YouTube-reklamene.

- Man blir så trøtt av alle de forkynnelsesreklamene nå, sier Hansen, som har sendt brev til Google og bedt dem å ta tilbake småkakene de har skvist inn i PC’en hans gjennom den tynne telefonledningen.

Hansen mener det umulig kan være bra for computere at det ligger smuler og skramler blandt ledninger og “dibbedutter” på bunnen, og synes dessuten det er sløseri utav en annen verden å sende kaker til folk som alt har nok.

- Samler man smulene fra disse kakene fra alle computere i hele verden, vil man kunne mette en hel stamme i Afrika et helt år, påstår han.

Menigheten i Rauarusk har tatt konverteringen med sørlandsk fatning, og den populære presten som har mange tilhengere spesielt i kirkekoret, får full støtte av organist Randi Marie Sofie Pedersen.

- Man får da mene hva man vil, uansett jobb. Det er et fritt land, og dessuten er han så søt, sier en rødmende og drømmende organist, mens tonene til Titanics theme-sang “My heart will go on” kjærlig og lengselsfullt klimpes fram på orgelet.

Hun innrømmer imidlertid at både andaktene og koret har fått en litt “freshere stil” nå som Hansen ikke føler seg bundet til kirkens tekster. At koret har gått fra å lovprise herren til mer tung rock ala Nirvana, Black Sabbath, og dødsmetallbandet Piss - med medfølgende headbanging - ser hun bare på som en utvidelse av spillerepertoaret og nyttig læring.

- Det var veldig uvant i starten og halve koret måtte sykemeldes med kraftig migrene noen dager, men nå virker det faktisk helt naturlig, sier hun.

Sørlandet bispedømme har midlertidig godkjent at Hansen fortsetter i stillingen og vil ta saken opp på nasjonalt bispedømmenivå når biskop Kvarme kommer tilbake fra tjuvfiske i Lofoten.
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.53/5
Rating: 2.5/5 (89 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.