Svensker beordres å bone bilen med brannsikker krem

 
Svensker beordres å bone bilen med brannsikker krem
Loading...
Loading...
Svenske myndigheter har i et siste desperat forsøk på å få bukt med alle bilbrannene som har rammet bydeler i større og mindre og mellomstore byer over hele landet (unntatt helt i nord, der de kjører snøscoter i stedet), beordret alle bileiere å smøre inn og bone bilene med en spesiell brannhemmende krem. Kremen vil bli solgt i alle butikker og alle bensinstasjoner utenom Statoil, som er norsk, og der trodde de det var en svenskevits, så de takket lattermildt nei når den svenske handelsministeren Klara Bellanoni Hägglundstad tok kontakt.

Kremen heter Blackfire, og høstet umiddelbart kritikk for navnet, som jo hør og bør i Sverige, der Pippis pappa måtte abdisere og ikke lenger fikk være negerkonge. Men til slutt fikk handelsministeren overbevist det svenske folk i en 50 minutter lang direktesendt tale, at navnet ikke er rasistisk ment og at det er rent tilfeldig.

Men det vil koste. En flaske Blackfire koster i overkant av 3,000 norske kroner i Sverige, og det dekker knapt panseret. Dermed sier det seg selv at dess større bil man har, dess dyrere blir det å få den brannsikker. Danske DMI har regnet ut at en semitrailer vil koste 300,000 å få brannsikker, og kremen må påføres på ny etter vel fire måneder, da regn, snø og is er mangelvare i California, der den lages.

Kremen innføres av Forsikringsbolagenes Nasjonalorganisasjon (FN) og den stive prisen sies å være direkte forbundet til utlegg i forbindelse med bilbrannene.

- Når vi begynner å gå tom for penger, er eneste mulighet å skru opp forsikringspremiene ytterligere, eller dette, innrømmer leder av tilsynsverifiseringsrådet i FN, Kyrre Lur.

Han legger til at forsikringspremiene har økt med mer enn 900% bare inneværende år, men at det ikke er nok.

- Vi risikerer at forsikringspremiene vil øke ytterligere, men vi risikerer også konkurser, og da blir kundene ekstra forbanna, siden de jo ikke får ny bil, sier Lur.

Og det er nettopp dette svenske myndigheter nå prøver å forhindre. Fly forbanna svensker, som for eksempel pappaen til Emil i Lønneberget, som ville gått lasermann tvert om bilen eller traktoren tok fyr og han ikke fikk ny. Innrømmelsen kommer da også fra den svenske innenriksdepartamentsrådsassistenten Jan Gran, som satt under bittelitt press, glatt innrømmet at han både er bekymret, engstelig og homofil.

Fargesjokk

I følge informasjoner innhentet av NSB, selges Blackfire kun i rødt, altså kun beregnet på røde biler. En hvit bil vil derfor bli rosa, og det spekuleres nå på eksterne typiske konspirasjonssider som VG, ABC Nyheter, NRK, TV2, Lindesnes Aftenblad, DB og internasjonale New York Post, om ikke Jan Grans legning kan ha noe med valget av Blackfire å gjøre, siden han har hvit bil. Men også siden han har vært på ryggen av innenriksminister Jesper Lesper under hele prosessen. Eller praktisk talt vært hans høyre hånd, skrives det.

- At alle biler utenom røde endrer nyanser og at hvite biler blir rosa, synes derimot ikke innenriksministeren gjør så mye. Han kaller det en vanesak, og i stedet bør eiere av hvite biler se på den nye fargen som en ekstra beskyttelse.

- Ja ingen gidder vel å ofre en molotow cocktail på en rosa bil som allikevel ikke brenner, sier Jesper Lesper.

At også vinduene får et rosa skjær (gjelder alle biler, uansett farge) ser heller ikke ministeren som en ulempe.

- Samfunnet har blitt sett i et rosa lys lenge i Sverige, så for de fleste blir det liten eller ingen forskjell, sier han til svenske Ekspressen.

Politimestre over det ganske land er imidlertid bekymret.

- Ja, etter at vi må kjøre inn i rå ghettoer som et rullende reklameskilt for gay pride, eller som tatt ut av en barnebok for tre år gamle jenter, har steinene haglet, sier Benny Larson, øverstkommanderende for de svenske innsatsstyrkene i Stockholm.

Han viser et bilde av en nylig bonet politibil, og spør retoristorisk hvordan man kan forvente respekt når man kommer kjørende i en sånn rosa lekebil og ser hele verden i et rosa lys, mens det i realiteten er full krig rett utenfor døra, noe som forøvrig er grunnen til at den så sjeldent åpnes, og grunnen til den høye lyden fra stereoanlegget i de fleste politibiler, der politiet nå helst bare myser rosa på omgivelsene og tramper takten etter Abba og Carola.

Justisminister Morgan Kane, som ikke forstår problemet, gir også uttrykk for det:

- Jeg forstår ikke problemet, sier Morgan Kane, snur og går.

(fortsetter under bildet.)

Resized Image


Kan bli aktuelt i Norge

- Blackfire kan bli aktuelt å tilby også norske bileiere, rett og slett som en ekstra sikkerhet før nyttår, sier statsekretær Jorpen Lerje Fransen, men legger til at det i første omgang kun blir til eiere av røde biler, da rosa biler ser “blokk teit ut.”

Prisen følger selvsagt også svensk-norsk tradisjon og vil koste 6,000 kr flaska, altså dobbelt så dyrt som Sverige, som vanlig.

- Det blir en justert prisøkning ja, bekrefter Lerje Fransen, men vil ikke si noe om CO2 avgift og arbeidsgiveravgift skal legges på i tillegg, noe som vil tredoble prisen for en flaske.

Kommer du til å sause inn bilen med Blackfire om den kommer til Norge, eller planlegger du å smugle fra Sverige?
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.58/5
Rating: 2.6/5 (81 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.