AVSLØRING: Sånn blir en feil meningsmåling til

 
AVSLØRING: Sånn blir en feil meningsmåling til
Loading...
Loading...
Siden meningsmålingene både foran Brexit og valget av Trump ga et katastrofalt spinnvilt og skamfeil bilde av realitetene, har vi tatt turen til et av de største meningsmålingsinstituttene i landet for å se hvordan de opererer.

Vi blir møtt av daglig leder i PopCorn Polls (PCP), iren Maibee O’Only, som har bodd flere måneder i Norge og kan si takk og værsågod allerede. Han leder oss inn i operassjonssalen der operasjon feilinformasjon er i full gang, selv om klokka såvidt har passert elleve på dagen.

Bussen med frivillige tunghørte AP-veteraner fra Blindern Eldre og Demens Senter ankom for en halvtime siden, og de første pensjonistene kom stavrende opp trappa på skjelvende ben og med skrikende lunger for vel ti minutter siden og ble satt rett i jobb.

- HVA? roper Klara (88) høyt, mens sidemannen Bjarte (94) ser forundret på henne og lurer på hvem hun er.

- Vi have outsourced ogso, sier O’Only, på gebrokkent halvnorsk og forteller om samarbeid med den indiske meningsmålingsorganisasjonen Indian Survey (IS) som for øyeblikket er opptatt med å spørre nordmenn om de er for eller mot noe, samtidig som de tilbyr hjelp med Microsoft PC’er.

At spørsmålene kommer på dårlig engelsk eller indisk, ser ikke O’Only som et problem. Han mener det tvinger resipienten til å tenke, og ikke svare det første som faller seg inn, noe han innrømmer ofte er “Fu’k off!!!”

Vi bruker både skjult og åpent kamera og lokker ham ut på tynn is og essensen i de feilslåtte meningsmålingene. For han innrømmer videre at han ofte må pynte på resultatene selv før han leverer dem til kunden, oftest et stort norsk mediakonsern, men også enkelte privatpersoner som ønsker svar på noe.

- Det er jo klin umulig å forstå hva gamlingene har skriblet ned, så det blir endel gjetting, spesielt om det bare er “non sense” skriblerier og uforståelig mimring om yngre dager.

- HÆ? ropes det fra lokalet, der pensjonistene skriker inn i hvert sitt rør.

Noen tror de snakker med en kjenning eller et familiemedlem, og noen forteller navnet sitt om igjen og om igjen, til de glemmer det og legger på.

- ER DET OSCAR? HÆ?... HÆ?... HÆ?

Det begynner etterhvert å gå opp for oss hvorfor meningsmålingene kan slå så feil, og spørsmålet tvinger seg fram: er det overhode noen som noensinne gidder å høre på en meningsmåling igjen, eller er meningsmålinger kommet for å bli?

I følge Maibee O’Only er meningsmålinger i vinden, selv om vinden ofte blåser i motsatt retning. Han forstår ikke hvorfor Brexit skal blandes inn i bildet, som han påstår er en kjeks, som det også ble spurt om, og han innrømmer at han synes Trump er en dust, derav tabben med meningsmålingene, som han tar fullt og helt på sin kappe.

- Ja, flere visste ikke hvem han er engang, for sykehjemmet har kun NRK, men alle visste hvem Hillary er, gliser iren, som personlig ga Trump mindre enn 0% sjanse for å vinne.

FrPs Ulf Ivan Lerstein, sier til NSB at meningsmålingsinstitusjonene nå må granskes, og spør om det er riktig å tvinge staurgamle demente oldinger til å sitte fra elleve til ti om kvelden for å ringe ned folk med uforståelig babbel de ikke fullt ut forstår selv engang.

Synet hans deles av justisminister Anders Anunsen, som etterlyser klarere regler for telefonoppringing etter klokken seks på kvelden.

- Det er særdeles irriterende at folk ringer etter klokken atten, og spesielt tunghørte, på grensen til døve folk man må skrike så høyt til at bikkja går livredd og gjemmer seg. Vi må lage klarere regler, men det betyr nye runder med yrkeskverrulantene Grande og Hareide, sier Anunsen, som ikke ser spesielt lyst på situasjonen:

- Jeg er redd tåpelige meningsmålinger uten verdi er kommet for å bli, legger han til, men lover å kjempe for en innskjerpelse:

- Man må kunne forlange at det brukes høreapparat der volumet er skrudd på max, og videre å få gamlingene i seng for natta før klokken seks, legger han til.

Statsminister Erna Solberg er ikke tilgjengelig for kommentar ifølge statssekretær Hogne Hobb, som forteller om en totalt nedbrutt statsminister etter at hun gikk ut i media og æresskjelte Trump, siden meningsmålingene lot henne tro at hun sto fjellstøtt på sandgrunn, og nå angrer hun så fælt at hun har låst seg inne på kontoret og trøster seg med Prince og Purple Rain på repeat.
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.45/5
Rating: 2.5/5 (80 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.