Kronprinsparet blir samer - flytter til vidda

 
Kronprinsparet blir samer - flytter til vidda
Loading...
Loading...
Det norske kronprinsparet, kronprins Håkon Magnetus og kjerringa, Anne-Marit, er så lei jet-set livet med fester, falske venner, svindyre ting solgt på Finn og champis på hemmelige lystskip, at de har bestemt seg for å bli samer. De flytter inn i ei lita koie lang helsike i vold innpå Finmarksvidda, der Håkon Magnetus skal livnære familien som fangstmann og flyttsame, når han omsider klarer å fange umerket rein.

Kong Halal og dronning Sonja, synes flyttingen er spennende. Til den norske sjømannskirken i Nepal, sier hennes majestet med et lurt smil at hun kommer til å savne ungene, men at hun og kongen nå får mer tid til hverandre, og slottet for seg selv.

Kongen på sin side kommer til å savne Netflix mest, da Hanne-Marit var den eneste som gadd å hjelpe ham.

Det er imidlertid ikke snakk om at kronprinsen abdiserer som kronprins selv om han går full out samisk. Tvert i mot har han forlangt å bli konge i sameland, der de har eget storting og runebommene dundrer.

- Jeg trenger kongetrening, og sameland er en grei start, sier den blivende kongen av både sameland i Norge og Norge.

Sametingspresident Hakki Hokki Hætta Hekki, som i utgangspunktet ikke forsto hvorfor “søringan” vil til vidda, forstår det fortsatt ikke.

- De vil jo fryse ræva av seg under første snøstorm, og vi har rein å passe på, så vi kan ikke holde på å berge dem hver gang det snør litt, sier Hekki, som også er en ledende runetrommer i sameland.

Det norske kronprinsparets finmarkseventyr starter i neste måned, og planen er å feire Jul i koia, så sant Håkon Magnetus får solgt noen beverskinn og kjøpt julepresanger til avkommet. Men i år blir det ikke ipad og ny mobil. I år blir det sylskarp samekniv og en rull hyssing, forteller kronprinsesse Marit-Marie, som i alle år hardnakket har nektet for at penger spilte noen rolle når hun giftet seg.

- Nå får æ jo en mulighed til å bevise det, absolutt, sier den blide sørlandsprinsessa.

Kronprinsen røper at ideen ble klekket etter at han hadde brukt helga på Ante-maraton på Netflix og sett hele NRK serien på 9 sesonger. Helt til Ante ble arrestert som sprøytenarkoman uteliggende dranker i Oslo øst, der han voldtok i fylla og serien måtte brytes.

- Vet du hva en falsk same kalles? spør kronprinsen plutselig, mens kronprinsessa bryter ut i sørlandsk hikstelatter, for hun har tydeligvis hørt den før.

- Jukselapp, svarer han på nikket med skuldrene, før han løper avgårde for å fange sin første rein.

- Jeg må passe meg, for blir reinen for nærgående blir jeg fort kalt skvettlapp, roper han mens han prøver å vikle opp lassoen.

Her er et gjensyn med inspirasjonskilden:


------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.49/5
Rating: 2.5/5 (83 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.