Sverige forbyr salg av engangslightere etter bilbranner

 
Sverige forbyr salg av engangslightere etter bilbranner
Loading...
Loading...
Den svenske regjeringen har i et hastemøte bestemt at salg og kjøp av engangslightere vil bli forbudt med øyeblikkelig virkning, og videre at ulovlig salg eller import av lightere vil medføre lovens strengeste straff, som er 18 år og 2 måneder i Sverige, skriver regjeringen i en lang kjedelig pressemelding på over 220 sider, der de fleste gir opp etter to. Begrunnelsen for forbudet er de mange bilbrannene i landet den siste tiden.

Det er imidlertid unntak for zippo-lightere, som statsministeren selv anvender for å fyre opp sveisepinnen når han skal sveise, noe han gjør nesten daglig mellom møter. I følge medarbeidere og lekket informasjon fra betrodde kilder i regjeringsbygget, er stemningen ofte svært dårlig enkelte dager, og sveisingen har for mange forlengst blitt et irritasjonsmoment.

- Ja, det hender vi kommer fra et møte og finner alle kontorstolene sveiset sammen, mens hele lokalet lukter brent dritt i timesvis, uansett hvor mye vi lufter ut. Og dessuten er det plagsomt å stadig måtte sette pultene i en rekke, siden stolene er sveiset fast sånn, sier en anonym forbannet kilde til TIT.

I følge kilden, statssekretær Bo Göranson With, bruker Löfven sveising som avslapningsmetode og for å koble ut hjernen, omtrent som andre bruker Yoga eller ser på SVT, men i det siste har det blitt vel mye, påstår Göranson With, som ber om at navnet holdes hemmelig.

- Vi har enkelte dager hatt brannvesenet her over tolv ganger, og om Stefan har jobbet overtid ser det ut som et mekanisk verksted, med tynnplater og stag sveiset fast overalt. Vi er oppgitt, sier Göranson With anonymt.

Regjeringens hovedverneombud, Hamid Hababa Mohamad, som ble satt på saken i Mai, forteller til Ekspressen at han nå omtrent er utlært i faget, og takker samtidig Löfven for hjelpen. For etter en innledende tabbe som involverte sveiseblink, innleggelse, vanvittige smerter og forbannelser over statsministeren, har Löfven lært ham alt han kan om sveising innendørs uten utluftning, noe som også har gitt kols og kjemisk lungebetennelse, men det gir i følge Mohamad bare flere valg.

- Jeg kan nå begynne som deltidssveiser, eller få uføretrygd uten å ha jobbet en dag, sier han stolt til avisen.

En annen anonym kilde, Lars Ekberg Johansson, sier til STV at det verste var når Löfven sveiste igjen døra til kopirommet og hadde glemt vinkelsliperen på utsiden.

- Det var fullstendig krise, han holdt på å dø!

Han forteller om en desperat statsminister på innsiden, som måtte kommunisere med dem via morse, noe han ikke kan. Dermed ble det å gjette på hva han prøvde å si, og det holdt de på med i nær fire dager, inntil noen lurte på om han hadde vann. Så, etter noen timers diskusjon om hvorvidt han hadde vann eller ei, ble det bestemt å ikke ta noen sjanser, og brannvesenet ble tilkalt for å sprenge døra.

De fant en svært utmattet og medtatt regjeringssjef. Han hadde overlevd ved å drikke sin egen urin, svelge spytt, drikke blekket i alle kulepennene han fant, og det lille vannet han klarte å suge ut av potteplantene. Dessuten hadde han tatt av nær tyve kilo og anlagt en ukes helskjegg på de fire dagene.

- Og nå er han i gang igjen, sier Ekberg Johansson, som mener “det räcker länge nu.”

I følge flere av kildene har det vært sterk misnøye med at Löfven la ned veto mot forbud av zippo-lightere og salg av zippo-bensin, som han insisterte ikke hadde sammenheng med bilbrannene. Han argumenterte med at sveisere landet over ville bli rammet av et forbud:


- Hvem som helst av dere kan prøve å tenne elektroden med fyrstikker, det er umulig, sa Löfven, og insisterte på å bli trodd.

Dermed fikk zippo-lightere fritak, men det er et vedtak regjeringen selv angrer på nå.

- Vi vurderer det fortløpende, sier utdanningsministeriets Gustav Fiolin.

Men Fiolin, som ikke sitter i samme etasje og dermed ikke personlig er berørt, er ventet å trenere også denne saken. Dermed er det ventet at lite vil bli gjort, og nå har folk begynt å grue seg til helgen.

- Ja, helgen kan bli tøff på kontoret, sier Göranson With.

Han forteller om leveranser med propangass og acetylen, og ca femti digre tynnplater som venter i vestibylen.

- Som jeg ser det var det en tabbe å ikke forby zippo. Om han ikke kan tenne sveisepinnene med annet, bør også denne typen lightere forbys.

På spørsmål om ikke et forbud vil gå ut over sveisere og den mekaniske industrien i landet, mener statssekretæren at rikets sikkerhet må gå foran, og når statsministeren er i ferd med å dø på kopirommet, mener Göranson With tiden er overmoden for et forbud, basert kun på denne ene hendelsen. Men selvsagt også på grunn av arbeidsmiljøet, som nå er røyklagt store deler av tiden, legger han til.

Statsminister Stefan Löfven har fortsatt ikke vært tilgjengelig for kommentar. Han har i flere dager vært opptatt i møte med Sven-Erik Bucht, for å gjennomgå instruksjonsmanualen til det nye tig-apparatet, som kun kom på engelsk.
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.76/5
Rating: 2.8/5 (78 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.