Det blir den kaldeste vinteren i manns minne - folk må forberede seg

 
Det blir den kaldeste vinteren i manns minne - folk må forberede seg
Loading...
Loading...
Målestasjonen ved Statsmeterologisk instittutt i Karasjok (MSVSMIIK), utsteder nå varsel om ekstremkulde hele vinteren. De ber folk forberede seg.

MSVSMIIK går nå til det drastiske skrittet å advare, først og fremst folk i nord, men ekstremkulden kan ventelig spre seg også sørover, så det kan være lurt å begynne å samle på tomme melkekartonger og ferdigleste aviser og ukeblader så langt sør som i Mandal.

FAR NORTH: I fjor høst tok samene kontakt med den nye sjamanen, Ante Lite, og spurte om den kommende vinteren skulle bli kald eller mild.

Men siden han er en innflyttet sjaman fra et noe mer moderne samfunn i Oslo, hadde han aldri lært seg de gamle sjamantriksene for å spå været. Han kikket opp på himmelen, men var like blank.

Imidlertid, for å være på den sikre siden, og for ikke å miste ansikt, noe som praktisk talt fort kan skje i fylket, slo han et par slag på runebomma, diktet opp noen ord på halvsamisk han messet ut, og fortalte så samene at vinteren kommer til å bli kald og at de burde samle ved for å være forberedt.

Umiddelbart begynte samene å plukke kvister og ved.

Men etter noen dager, for ikke å gå på en helbom med spåingen, fikk han en idé. Han tok trugene på ryggen, bandt vinglehatten godt fast og lappet ned til Karasjok Veikro og Tepperens, der han lånte telefonen. Han ringte MSVSMIIK og spurte: "Vil den kommende vinteren bli kald?”

- Det ser ut som denne vinteren kommer til å bli ganske kald ja, svarte meteorologen.

Dermed gikk han tilbake og ba samene samle enda mer ved for å være ekstra godt forberedt.

En uke senere ringte sjamanen MSVSMIIK på ny for å forsikre seg om at runebomma og meterologene fortsatt var enige.

- Ja, det kommer til å bli en veldig kald vinter, svarte meteorologen bekreftende.

Igjen gikk sjamanen tilbake til samene, og nå beordret han dem til å samle hver lille kvist av fyringsved de kunne finne. Rubbel og bit.

Så, to uker senere ringte han på ny.

- Er du helt sikker på at vinteren kommer til å bli veldig kald?

- Absolutt. Det ser mer og mer ut som det kommer til å bli en av de kaldeste vintrene vi noensinne har sett. Den kaldeste i manns minne antagelig. Vi advarer nå befolkningen, svarte meterologen.

- Hvordan kan du være så sikker? lurte sjamanen.

- Fordi samene renser vidda for fyringsved, svarte meterologen.

Har du også begynt å hamstre tomme melkekartonger og brennbar plast?
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.61/5
Rating: 2.6/5 (128 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.