EU forbyr salg av elektriske kjøleskap - med øyeblikkelig virkning

 
EU forbyr salg av elektriske kjøleskap - med øyeblikkelig virkning
Loading...
Loading...
Kunngjøringen kom fra den som vanlig synlig berusede EU presidenten, Jean-Claude Junker, under et pressemøte i EØS hovedkvarteret i Luton på Mandag, rett før lunsj.

- Kjøleskap vil kun bli solgt uten strøm fra nå av - i hele EU, så man må fylle skapet med is for å kjøle ned, snøvlet Junker.

Årsaken til endringen er i følge Junker selv, at han gikk tom for is til whiskyen sist uke, og da tenkte han at om kjøleskapene faktisk ble kjølt ned med akkurat passe store isbiter, ville man aldri gå tom for is. Så to fluer i en smekk, siden man også sparer strøm, kom presidenten fram til.

Dermed har han kjørt et hastevedtak gjennom systemet, fått det signert av Sverige, Østerrike, Japan, Lappland og Botswana, noe som betyr at forbudet allerede har tredt i kraft.

Bekymret Anundsen

Justisminister Andreas Anundsen sier han er bekymret. Han tror illegal handel og smugling av kjøleskap over svenskegrensa nå kommer til å eksplodere, og at det fort vil gå ut over svenskenes innsats for å stoppe ISIS, våpen og narkotika fra å flomme inn i landet.

- Ja ryker kjøleskapet og man har valget mellom et isolert klesskap man fyller med is, eller å forsøke å smugle et flunkende nytt moderne et fra Norge, sier Anundsen retoristisk, og tror panikkslagne svenske husmødre med restene av julesteika på full tining blir svenske tolleres største hodebry framover.

Isen til å kjøle ned de mange millioner strømløse kjøleskapene i EU, vil Junker hakke løs fra Svartisen og Gølløpsrenna, der breene allikevel er på tilbakegang.

Liksom-eventyreren Junker, som alltid drar noen snøvlete skrønehistorier til medlemmene av det runde bord i EU, som på sin side kun ler høflig da de ikke fatter millimeteren av fyllerøret, var tydelig i godt humør når han møtte pressen i går. Stupfull sjanglet han mot de mange mikrofonene, mens han prøvde å balansere så godt som mulig med armene. Han siktet omtrent på midten, der han traff den ene mikrofonen som var. Det var blitt en vane. Han var blitt god på det.

- Kjære landsmenn, rablet argentinske Junker til frammøtte engelskmenn utenfor hovedkarteret i Luton, som forøvrig deles med en moske.

- Det er hyggelig å være her i London, fortsatte han, fortalte litt om været, og nektet deretter å svare på spørsmål.

Den engelske statsministeren, Brian May, sier til det engelske ukebladet Weekend Daily at forslaget fra Junker er storartet, og tror også at illegal smugling av el-kjøleskap fra øyriket vil eksplodere.

- Det vil booste hele kjøleskapsindustrien i landet, og jeg er ikke så sikker som Anundsen på at EU bør la tollere sjekke biler og tilhengere for nye eller brukte kjøleskap, framfor å sjekke etter terror-turister utsluppet fra for eksempel Tyrkia, sier May, som hadde brukt Google Translate.

Etter Brexit har flere og flere briter innsett hva de har vært innblandet i, med rablende korka ideer og påfunn, og det har også nådd May og regjeringen, som lattermildt innrømmer at de nå ler seg krokete innimellom av alt tullet de holder på med i Berlin.

- Merkel er bra fin da, sier May ironisk, og begynner plutselig å sprutle. Statsministeren klarer ikke stoppe og forsvinner hikstende inn i statsministerboligen, der Superman og Batman-tapet fra Camerons gamle kontor er i ferd med å fjernes.

Det har også kommet meldinger om at franskmenn prøver å snike seg med lastebiler i Calais, som skal til England, og dermed fordriver illegale migranter som prøver på det samme.

Norge blir invadert

Etter at nyheten sprakk, har polakker og finner valfartet til Norge, mens svenskene så langt har uteblitt.

En teori er i følge NSB, at mange svensker tror det ordner seg av seg selv. De ser derfor ingen grunn til å stresse.

Lovlig vare

Ettersom varen er fullt lovlig utenfor EU, lar norske tollere husmødre i total panikk eller ektefeller tvangsutsendt for å smugle kjøleskap, fritt passere.

- Ikke vårt problem, sier Anundsen, som blankt har avvist Junkers krav om å arrestere og fengsle alle som illegalt tilegner seg et nytt elektrisk kjøleskap i Norge.

El-kjøp melder om krise i leveransene

- Utsolgt, er alt butikksjef Eldar Kjøpstad, kan si til kundene, eller wyktzor haktsat, som det heter på polsk, og Heikko Peikko Hoikki, som det heter på finsk.

Kjøpstad forteller om full krash i leveransene, da to trailere med Electrolux kjøleskap krasjet i en sving.

- Det er krise! Fly forbanna polakker og enda mer forbanna finner holder på å ryke i tottene på hverandre for å komme lengst fram i køen, sier Kjøpstad, som har måttet tilkalle ridende politi for å spre menneskemengden med køller.

Også tåregass ble lenge vurdert, men ingen kunne advare på verken finsk eller polsk, så det ble nokså raskt avblåst.

Uante konsekvenser

Den islandske presidenten Heidur Tordarsteisnonsanson, advarer samtidig mot “utbredt herjing” i de 300,000 hjem, da kjøleskap nå vil bli svært ettertraktet via det mørke nettet og EBay. Han frykter en “innbruddsbølge” på Island, der folk selger kjøleskapene sine til høystbydende desperate franske mademoiseller online, for så å melde dem stjålet, innkassere et nytt via forsikringen, og så få nytt “innbrudd.”

- Sånni kaani mani ini ytteristi konsikvensi hølli påli til farkoserken atao betalasi, og da vila foi oanta konsikvensus. (Sånn kan man i ytterste konsekvens holde det gående til forsikringspremien skal betales, sier han, og det vil få uante konsekvenser).

Det er et syn som deles av kriminolog Svartan Blodskår, som også tror ran og utpressing vil øke.

- Ja, nå blir det kjøleskap framfor klokke og mobil. “Lang over kjøleskapet,” illustrerer han morskt.

- “Du tar med kjøleskapet på skolen i morgen...ellers,” legger han til, og knytter neven for å slå.

Miljøorganisasjonen Bellona, som ledes av Knut Oddekalv, både gleder seg og raser over forbudet.

- På en side er det jævlig bra at ozon-drepende kjøleskap forsvinner, men å hakke opp Svartisen og Blomkåltjønna er alt for drøyt, sier Oddekalv, som nå konstant bærer saks, både for å klippe slips, men også for å forsvare seg mot kakaokastende rabiater på åpen gate.

Er det et klokt forslag fra Junker og EU? Hva mener du?

Her er Junker i en tidligere opptreden, der han er forholdsvis edru:


------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.89/5
Rating: 2.9/5 (112 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.