Sundby på høydetrening i verdensrommet

 
Sundby på høydetrening i verdensrommet
Loading...
Loading...
SPORT: Norsk gromgutt og født med ski på bena, Martin Johnsrud Sundby, skal i hele høst oppholde seg i mer eller mindre vektløs tilstand i verdensrommet. Der skal han høydetrene sammen med andre skifantaster fra flere land for å komme i toppform til neste sesong i skiløypa, og da lover han å smadre alle, uten lystgass og andre kjemikalier.

Sundby, som ble sendt opp sist uke, trener nå på å bli kvitt sjøsyke og kvalme. Flyet går nemlig rett opp, og da presses de sammen i bånn av flyet, før det skrur av motorene for å spare bensin, og plutselig faller i fritt fall. Dermed blir de sammenpressede utøverne i bånn av flyet mye lettere, og til slutt vektløse i noen få sekund, før flyet starter opp igjen, bråsnur og fyker rett opp, med det resultat at utøverne på ny deiser i bånn og presses sammen.

- Intervalltrening, sier en spyklar, men alltid like blid Sundby.

Han er i øyeblikket i vektløs tilstand og nyter øyeblikket. Men så hører han motorene begynne å kinne, og en frykt kryper på ny inn i øynene. Han vet nøyaktig hva som kommer, og han vet det er vondt, som jo trening skal være.

Flyet starter og bråsnur. Sundby flakser avgåde mot bunnen med lydens fart. Han treffer svenske Håkan Blink midt i trynet med albuen i klyngen i bunn av flyet, og en fot lander hardt i kjeften på finske Teppo Rakkalakkalainen. G-kraften er enorm og nærmer seg 45. Brystet buler ut på ryggen og de har fått øyne i nakken. Sundby prøver å skrike, men astma og dritt gjør at det ikke kommer en lyd. Dessuten er de i verdensrommet, så ingen lyder kan høres.

Franske Micael Pritork holder på å kveles i sitt eget oppkast og tyskeren Dortmund Wertertetter holder på å svelge tunga i det flyet omsider senker farten og bremser, før piloten på ny skrur av motorene og ufrivillig berger livene til Pritork og Wertertetter.

Lettelsen er upåklagelig. For mens oppkast og snørr forfølger dem, seiler de på ny opp mot midten av flyet en stakket stund. Det bannes imidlertid brutalt på flere språk og blodet drypper, men flere takker også gud.

Sundby har begynt å sende alle treningsvideoene som podcast på sin egen hjemmeside, wordpress.sundby76878945667.com, der man kan følge Sundbys opp og nedturer live hele døgnet.

Han sier det var svært vanskelig å sove de første fem nettene, men at han nå har gjort det til rutine å ta på seg hockeyhjelm, tannbeskytter og susp når han legger seg å sove.

- Det er ingen pauser i dette treningsopplegget fant vi ut, så det går i ett 24/7. Et kvarter opp, 18 sekund ned. Hele døgnet.

Det å få i seg nok næring og proteiner har også vært krevende, forteller Sundby.

- 18 sekund går fort, og har man ikke spist opp på den tiden ligger middagen strødd.

Han antar at han har tatt av rundt tyve kilo den siste uken, mange av dem ufrivillig og oralt.

Sundby er allikevel positiv til opplegget. Han sier han har blitt svært godt kjent med de andre ombord og tar det hele med godt mot, mens han stålsetter seg til flyet snur.

Skikollega Petter Storhaug, som også vurderte å henge seg på ut i space, fant ut etter å ha finlest kontrakten at treningen virket litt lite ekstrem for hans del. Det var dessuten forbudt å ta med Red Bull og vodka, så han droppet bare planene. Han planlegger i stedet å sette opp en høydehoppstreningsleir på toppen av Mount Everest, der han vil få hjelp av Brimi med maten og Hjeltnes vil stå for underholdningen.

Sundby avslutter høydetreningen i slutten av November, og stiller sannsynligvis til start på tremila i kollen uka etter.
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.73/5
Rating: 2.7/5 (100 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.