Oslo Taxi begynner å ta betalt i rupi i stedet for kroner

 
Oslo Taxi begynner å ta betalt i rupi i stedet for kroner
Loading...
Loading...
Etter årsmøtet i Oslo Taxi tidligere i dag, ble det bestemt med vel 90% av stemmene at taxisjåførene nå skal begynne å ta betalt i rupi i stedet for kroner, som de tross alt er mer vant til. 4% stemte mot, mens de resterende 6% av de stemmeberettigede lå på golvet og ba da avstemningen pågikk.

Dermed må Oslos borgere som benytter seg av taxi, i banken for å veksle til pakistanske penger.

- Vi tar også kort, no problem, gestikulerer styreleder Habib Abdullah. Han legger til at også geit eller kamel er gyldig valuta i følge urdisk skikk.

Så har du en geit eller en kamel stående, ta den med, for om en ønsker man å betale med kontanter, blir nå pakistanske rupi eneste løsning. Og har man ikke rupi, tilbyr de fleste taxisjåfører å veksle, dog med et mitdøsten-gebyr og en kurs de dikter opp.

Fagorganisasjonen Transport, Penge og Veifixing (TPV), reagerer sterkt på den nye praksisen. De truer med at om dette blir tillatt, kommer de til å anbefale sine medlemmer å kun benytte rubler når de fyller diesel.

Saken ble oversendt tilsynsnemda for over tre uker siden, men der har den ligget urørt, siden den skulle vært sendt et annet sted.

Integreringsminister Sylvi Listhaug, som selv tar taxi både fra og til jobb, sier til det lokale menighetsbladet Lys, at Odin den hellige kommer til å åpenbare seg før hun betaler i rupi.

Venstres Trine Sofie Grande, er imidlertid mer positiv til endringen som allerede har trådt i kraft. Hun mener det bare er eksotisk å blande rupier med kroner, og at det samtidig er spennende å se hvilke kjøpmannen velger når hun holder ut en neve penger og lar ham plukke selv.

Men er Oslo-folk flest fornøyd med dette? Vi tok en runde og spurte.

- For noe tøys, men jaja, må man så må man, sier uførepensjonist Torkjeld Olsen, som uansett bare kjører taxi på rekvisisjon.

- Sinnssykt, kan ikke være sant. Hva er rupi? spurte 16 år gamle Trude, som ikke ønsket å svare på spørsmål vedrørende stemmerett akkurat da, siden det var en Pokemon i nærheten.

- Vel, man venner seg vel til det og, sier Geir Ole Olsen, som jobber som snekker. Han bruker bare taxi om han er på byen, men det er sjeldnere og sjeldnere.

- Du kødde! Går vel faen ikkje an det. Sygaste eg har hørt, sier Kristian Valen, som jobber som artist. Han kommer fra nå av til å bære våpen i taxiene, og det vil han bare ha ut.

- Er det sant? Allahu Akbar, skriker imam Mullah Abdullah i et gledshyl når han får beskjed. Han peker en finger i lufta, tar ømt på ISIS flagget i hjørnet, og gleder seg til å betale neste gang han skal ta taxi for å hente deler i Sverige.

Hos damefrisør Blom ble temaet så heftig diskutert at det var umulig å tyde noen svar. I stedet måtte lokalet evakueres på grunn av støy.

- Det tror jeg ikke slår til. Det blir akkurat som med euroen, sier bilmekaniker Jens Johansen.

- Kun en vanesak. Vi venner oss til alt, sier rørlegger Kurt Pettersen.

- Ja, hva blir det neste? sier Henriette Haldorsen, som jobber på den lokale puben.

I følge styreleder i Oslo Taxi, Habib Abdullah, blir det neste at det kommer takstameter på urdu, og dermed vil man måtte lære seg urdu for å se prisen, ellers blir man fort lurt.

Han kan ikke si nøyaktig når den endringen kommer, da noen også krevde takstameter på arabisk, noe som forkludret bestillingen en smule, men endringen er på vei, forsikrer han.

Til slutt vil Abdullah gjerne bare ha med at fetteren driver Grønlands beste vekslingskontor, "Habib & bros" der renten flyter fritt, kursen går i all retninger, og avdragene alltid betales i tide. Han anbefaler nordmenn å ta turen innom.

- Man får te og god rente, sier han, men legger til at folk alltid må betale gjeld i tide.
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.59/5
Rating: 2.6/5 (112 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.