Sparket norsk politimann blir Sheriff i Montana

 
Sparket norsk politimann blir Sheriff i Montana
Loading...
Loading...
Den tidligere politimannen Stein-Robin Bergh, som ble sparket etter at han på Facebook kalte tidligere statsminister Jens Stoltenberg et krapyl, og senere beskyldte leder av Jubelbruskomiteen på Stortinget, forholdsvis nyskilte Jada Hade*, for å ha et slags forhold til en kjent fengselsinnsatt, har nå fått ny jobb.

 Bergh blir Sheriff i byen Yihaa i staten Montana i USA, der slekta kommer fra, før de kom fra Norge.

- Det er derfor jeg bruker “h” i Bergh, i stedet for bare Berg. Det skrives mye råere da, sier Bergh.

- Og hvor tror dere Robin kommer fra? Ser jeg ut som en som kjenner Batman?

Med seg på eventyret til Montana, som starter i slutten av måneden, tar Stein-Robin Bergh bikkja Taxi, en liten Chihuahua på knappe 16 cm.

- Det er vaktbikkja, den er alltid med på tokt. Stoler på den med livet. Om kjeltringene ikke har støvler, legger Taxi dem rett ned, etter noen hundre meter, når kondisen gjør at de kollapser.

- Det som har vært litt irriterende her vi bor nå, er at bikkja kun adlyder meg. Rasen er sånn. Kamphund vettu. Så om den har stukket av, er det min jobb å lete etter den. Det har vært mange tilfeller der kollegaene i politiet har blitt tilkalt av at “en gal mann går rundt i hagen og roper på taxi”, sier Bergh litt beklemt.

- Forhåpentligvis er det ikke så mange som kjenner ordet taxi i USA, sier Bergh.
- De sier cab, legger han til.

Lønnsmessig vil Bergh stige betraktelig som ny Sheriff i byen, og bare i dusørpenger kan han håve inn mer enn han hadde tjent på ett år som etterforsker i Norge. Bergh sier han gleder seg til jobben og kanskje aller mest til endelig å kunne bære våpen.

- Det blir helt rått! På hofta skal jeg ha den største gunneren jeg kan oppdrive, en liten pistol i hver støvel, og en jævel av en børse på ryggen. 50 kaliber. Jeg antar å bære med meg rundt 38 kg ekstra, men det inkluderer lenka til Taxi, sier Bergh.

Som Sheriff i Yihaa, får Bergh ansvaret for et distrikt på størrelse med midt-Norge ganger åtte, og han blir sjef for en stab på to. En vise-Sheriff, en såkalt Deputy, og en aspirant. Den erfarne norske politimannen ser det som et stort pluss at han får ansatte, da han opprinnelig trodde han ville bli “en ensom Billy the Kid i den brennhete ørkenen i Montana”.

- Det er heller ingen ulempe at deputy’en er ei snadder dame, sier Bergh og smiler sjåvenistisk. Han fortsetter med å fortelle om diverse Hawaii-skjorter han gleder seg til å bruke på sjøen og på strendene i Minnesota, og viser stolt fram underarmene som er dekket av tattooeringer av hakekors og norrøne symboler.

At området han skal patruljere er gigantisk digert, ser også Bergh som en stor fordel.

- Det første som skal bestilles er et fullt utrustet og armert Black Hawk helikopter med noen heftige kanoner, og da er avstand greit å skylde på. Aspiranten skal sendes på helikopterskole ASAP. Og ASAP - som de sier “over there” - betyr as sunny as puke, forklarte jentungen. Og på norsk blir det, så fort som mulig. Det blir helt rått! Raketter og greier, forklarer han.

Bergh, som er aktiv i FrP, har blitt bedt av Justisminister Tor Mikkel Wara om å holde ham oppdatert.

- Ja, han har bedt om statusrapport. Hva som virker best. Hva som ikke virker så bra, ja i den duren der. Også hvilket kaliber som stopper mest effektivt og hvilket tjenestevåpen politiet i Norge burde ha, altså siden jeg nå skal teste det ut. Blir jammen ikke lett å være kølsvart butikktyv i Yihaa etter første Mai, humrer Bergh, lukker igjen magasinet “Guns and Ammo” og bøyer seg ned for å klappe wannabe pitbullen Taxi bak øret.

Jada Hade* er glad Stein-Robin Bergh nå forlater landet.- Jeg er jo muslim, så jeg blir selvsagt ekstra hardt såret og tar ting til meg mye mer enn andre. At kritikere emigrerer, ser jeg bare på som en stor fordel, sier Hade*.

- Å antyde at jeg liker Breivik ekstra godt ennå, er å gå langt over streken. For det første var jeg gift med Stefan Mohammed, og dessuten var den romansen kortvarig, til han traff pappa og fant ut at jeg var muslim, samtidig som meg, legger Hade* til.

Tidligere statsminister, nå NATO sjef, Jens Stoltenberg, sier i en kommentar at Pentagon bekrefter planer om intensivert droneaktivitet i Montana fra 1 Mai, og at også NSA har planer om ytterligere intensivering i staten etter samme tidspunkt. Han har ellers ingen kommentar til saken.

Leder av Arbeiderpartiet, Judas Gahr Støre, uttrykker også begeistring over at Bergh nå emigrerer. Han avslører at han har sett Bergh som en trussel lenge, både politisk og generelt.

- Jeg regner med at kritikken har haglet mot de hardtarbeidende lavtlønte lederene i AP og LO på Facebook, og ikke minst mot meg, som må spinke og spare for å få råd til trikkekort, så da nyheten kom, sprettet vi Champagnen på kontoret og tok en aldri så liten vals til “We are the champions” med Abba.

Han forteller videre at Bergh lenge har blitt betraktet som en trussel, kanskje spesielt utenom politikken.

- Han er jo høyreekstrem, forklarer Gahr Støre på spørsmål om hvorfor, men ber plutselig om at kommentaren slettes, og at han får anledning til å svare på ny.

- Kan vi ikke bare starte forfra, sier Støre, og forklarer at det han mente å si var at Bergh er FrP’er, noe han anser som langt farligere.

- Livsfarlige folk, sier Støre, og forklarer om finlandshetter og baseballkøller smuglet inn på Stortinget av FrP’ere for å “ta” SV’s Lysbakken og AP-kollega Naiv Blomkålstuen, samt at de gjenget seg opp mot Venstres Rabid Raja, etter at han hadde vasket føttene i vasken i kantina før bønnen.

(*Hadia Tajik har bedt om at navnet hennes ikke brukes i (kritiske) artikler, da det er ekstra sårende og belastende å bli såret for muslimer.)
------------------------------------------------------------------
Kommenter nedenfor og husk å dele med venner. Og hvis du har tenkt å kommentere på godsakene, anbefales det på det aller varmeste at du råskummer gjennom reglene nedenfor før du uttrykker deg, spesielt det siste om Espen Bruce Lee!

Loading...
Loading...


Sjekk også de siste 100 latterlige historiene her.


Ja, en liten ting til slutt. Om du lo og har bestemt deg for at andre også skal få lov å glise. Å dele artikler fra Gu'bedre kan være forbundet med akutt og spontan hoderisting til hjernen løsner, så vær litt varsom, spesielt på Facebook. Grunnen til dette er i følge en rapport innarbeidet av Statsmetrologisk institutt, at det er alt for mange "ignorante havrenakker på Facebook". Altså folk som kun leser overskrifter og deretter fatter et personlig "Åja, javel ja, hva faen?" inne i sine egne hoder, kun basert på bilder og store bokstaver. Med andre ord og vendinger, helt uten å ha den aller minste anelse om hva i all verden de faktisk kommenterer på.

- Som et sosialt eksperiment er det uhyre interessant, sier professor og forsker i sosialpornografi, lektor ved universitetet i Lillesum, Torkjeld Fokke Jue, og minner om at man på den måten enkelt avslører de aller lateste idiotene.


Rating 2.54/5
Rating: 2.5/5 (158 votes)
View this article in PDF format Print article


Disclamer (Disk limer)
Kommentarer hos Gu'bedre er for det meste uten moderering. Du har ytringsfrihet, men hold deg på matta, ellers blir du bannet. Det vil si: ingen overdreven banning, hatefulle, ondsinnede eller extremt stupide kommentarer. Slike kommentarer blir slettet om vi ser dem. However, om en extremt stupid hatefull kommentar full av banning forblir på siden, er det ikke noe Gu'bedre nødvendigvis står inne for og er bestemt enig i. Så bruk pappen, ellers går det telefax til Espen Bruce Lee med det samme, og han vet hvor du bor.

Kopibeskyttet innhold © 2016 - Gu'bedre >>>> Merk: Alt på denne siden er satire og må for all del ikke tas alvorlig.